Онлайн прожекция на филма „Каузата Семейство”

Онлайн прожекция на филма „Каузата Семейство”

БОЛД ви кани на безплатна online прожекция на филма „Каузата Семейство” (23 мин.), която ще може да бъде гледана на живо във Facebook страницата ни – БОЛД – Българска общност за либерална демокрация.

Очакваме ви на 12.05.2020 г. от 17:00 ч., като ще имате възможност да задавате въпроси и да правите коментари по време на самото излъчване. На въпросите ще бъде отговорено на последваща онлайн среща.

Линк към фейсбук събитието – https://www.facebook.com/events/229309178326182/

Линк към фейсбук лайв видеото ще бъде достъпен 7 дни преди самата прожекция.

В последните години темата за семейството, семейните ценности и правата на детето в нашата страна придоби силна чувствителност и се превърна в арена на сблъсъци между различни, противоположни тези на демократични организации и консервативни, традиционни и религиозни движения.

В края на януари 2020 г. БОЛД инициира открита дискусия по темата за подкрепа на семейството и децата под надслов „Могат ли правата на детето на бъда в разрез с правата на неговото семейство?”, за да стартира конструктивен диалог между двете страни.

„Това напрежение, което сега излезе, то ни свързва. Ние всички разбираме, че проблемът е в държавата и начинът, по който ни управляват. Тези, които са против Стратегията за детето и политиката за децата, вместо изцяло да я отхвърлят, нека структурираме идеи за това как да се усъвършенстваме” – Ивайло Дичев, дискутант на събитието.

Филмът „Каузата Семейство” показва една автентична среща на различни общности, които започнаха градивен, уважителен и съдържателен диалог, продължението на който би било от полза и на семействата, и на децата на България.

Очакваме ви!

Участниците във филма:
Д-р Красимир Кънев – председател на Български хелзинкски комитет
Проф . Ивайло Дичев – преподавател по антропология
Д-р Димитрина Петрова – правозащитник, инициатор на БОЛД
Проф. Антоний Тодоров – политолог
Доц. Валентина Георгиева – социолог
Калина Зафирова – младежки активист
Участници от публиката: Гален Тодоров, Никита Ганев, Михаела Божанкова, Милко Божанков, Севина Хаджийска, Диана Димова, Карина Ламар

Припомняме и нашата позиция по темата “Защита и подкрепа на семейството и децата в демократичното общество”, на базата на която беше подготвено събитието на 31.01 – https://boldbg.net/2020/01/30/bold-position-family/