Филма “Каузата семейство”

Филма “Каузата семейство”

В последните години темата за семейството, семейните ценности и правата на детето в нашата страна придоби силна чувствителност и се превърна в арена на сблъсъци между различни, противоположни тези на демократични организации и консервативни, традиционни и религиозни движения.

В края на януари 2020 г. БОЛД инициира открита дискусия по темата за подкрепа на семейството и децата под надслов „Могат ли правата на детето на бъда в разрез с правата на неговото семейство?”, за да инициира конструктивен диалог между двете страни.

„Това напрежение, което сега излезе, то ни свързва. Ние всички разбираме, че проблемът е в държавата и начинът, по който ни управляват. Тези, които са против Стратегията за детето и политиката за децата, вместо изцяло да я отхвърлят, нека структурираме идеи за това как да се усъвършенстваме” – Ивайло Дичев, дискутант на събитието.

Филмът „Каузата Семейство” показва една автентична среща на различни общности, които започнаха градивен, уважителен и съдържателен диалог, продължението на който би било от полза и на семействата, и на децата на България.

Участниците във филма: Д-р Красимир Кънев – председател на Български хелзинкски комитет Проф . Ивайло Дичев – преподавател по антропология Д-р Димитрина Петрова – правозащитник, инициатор на БОЛД Проф. Антоний Тодоров – политолог Доц. Валентина Георгиева – социолог Калина Зафирова – младежки активист Участници от публиката: Гален Тодоров, Никита Ганев, Михаела Божанкова, Милко Божанков, Севина Хаджийска, Диана Димова, Карина Ламар.

Припомняме и нашата позиция по темата “Защита и подкрепа на семейството и децата в демократичното общество”, на базата на която беше подготвено събитието на 31.01 – https://boldbg.net/2020/01/30/bold-position-family/