Антоанета Ненкова

Антоанета Ненкова

Антоанета Ненкова е един от основателите на Български хелсинкски комитет (БХК) през 1992 г. и е член на Общото събрание. Антоанета е магистър по журналистика и масови комуникации, Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Има дългогодишен професионален опит като журналист в Българското национално радио и като кореспондент на Българската редакция на радио Deutsche Welle в София.

Като проектен координатор и старши изследовател в БХК, Антоанета наблюдава институциите за деца от 2000 г., а от 2010 г. – и напредъка на процеса на деинституционализация. Тя е член на експертна група по семейните политики към Националната мрежа за децата. Експерт е за България в екипа на проекта Varieties of Democracy (V-Dem) на Университета в Гьотеборг, Швеция и Института за международни изследвания Kellogg в университета в Нотр Дам, САЩ.

Антоанета е автор на изследвания, журналистически публикации в пресата и радиопредавания на Българското национално радио и на Deutsche Welle по темата права на децата със специални нужди и на възрастни в неравностойно положение в България. Сред наградите, с които Ненкова е отличена, са: награда на Американската агенция за международно развитие (USAID); Германо-Българската търговско- промишлена палата; журналистическата награда Паница. Тя е номинирана за наградата Робер Шуман на Европейската комисия. Нейна авторска радио документалистика е включена в Златния фонд на Българското национално радио.

Още членове:

Анна Кръстева

Анна Кръстева

Боян Захариев

Боян Захариев

Михаил Мишев

Михаил Мишев

Васил Чапразов

Васил Чапразов