Виктор Лилов

Виктор Лилов

Виктор Лилов е арабист по образование и е професионално ангажиран в културните индустрии като издател и музикален продуцент. Специализирал e в Международната академия за ръководни кадри – Гумерсбах, в Университета за национално и световно стопанство – София, и в Maison des Cultures du Monde – Париж.

Лейбълът на Виктор “Месечина мюзик” подкрепя музиканти с различен етнически произход. Самият той от дълги години се бори с расизма и ксенофобията. Издателство “Black Flamingo Publishing”, на което Виктор е съучредител, има поредица от заглавия, свързани с расизма, ксенофобията, антисемитизма, хомофобията. През последните няколко години той е бил член на Гражданския съвет на Реформаторския блок (РБ) от гражданската квота и кандидат за евродепутат от РБ, но напуска блока поради несъгласие с влизането му в управляващата коалиция.

През 2014 г. Виктор Лилов заедно с Владимир Тодоров става първият носител на новоучреденото отличие „ЛГБТ личност за пример“. През 2015 г. заради смелостта да се изправи открито срещу стигмата и обществените предразсъдъци като граждански активист и политик получава отличието „Човек на годината“ на Български Хелсинкски кометет. Виктор е бил член на партия ДЕОС и един от нейните активни говорители. Той има либерални политически убежденя, а през 2015 г. става първият открит гей политик, кандидатирал се за изборна длъжност в България (кмет на София). От 2018 г. Виктор е член на БХК.

Още членове:

Калинка Василева

Калинка Василева

Надежда Дерменджиева

Надежда Дерменджиева

Антоанета Ненкова

Антоанета Ненкова

Васил Чапразов

Васил Чапразов