Фотографска изложба: “Пандемията и уязвимите групи”

Фотографска изложба: “Пандемията и уязвимите групи”

До 30 август в пространството за събития и срещи +Това можете да разгледате фотографската изложба “Пандемията и уязвимите групи”. Кадрите са на фотографа Вихрен Георгиев, стоящ зад въздействащите снимки на People of Sofia. Изложбата включва и илюстрации, създадени специално за събитието от латвийската художничка Гунта Бриеде.

Изложбата „Пандемията и уязвимите групи” цели да насочи светлината на прожектора към точно онези представители на обществото ни, за чиито проблеми рядко се споменава в медиите и които остават невидими за света. А те са тук, сред нас и лицата им, макар и скрити зад маски, говорят достатъчно изразително.

Събитието се организира като част от проекта „Независимост на медиите и достъп до информация във връзка с пандемията COVID-19”, който се фокусира върху едни от най-уязвимите групи в българския контекст: жители на сегрегирани ромски квартали, лица с увреждания, лица в затворени институции, възрастни хора. Той изследва качеството на медийната информация за пандемията и как уязвимите групи я възприемат.


Проектът “Независимост на медиите и достъп до информация във връзка с COVID-19 в България” (Advancing Media Independence and the Right to Information during and after the COVID-19 Pandemic in Bulgaria) се изпълнява в партньорство между Български Хелзинкски Комитет и Сдружение Маргиналия, и от страна на БХК се реализира от БОЛД, с финансовата подкрепа на BST – The Black Sea Trust for Regional Cooperation към The German Marshal Fund.