Кампания за гореща телефонна линия за подкрепа на мъже, упражняващи домашно насилие

Кампания за гореща телефонна линия за подкрепа на мъже, упражняващи домашно насилие

Днес e #ЩедриятВторник #GivingTuesday – световен ден, посветен на щедростта, човечността и солидарността.
Насърчваме ви да се включите в нашата кампания, която ще даде възможност на мъже-насилници да излязат от омагьосания кръг на насилието.

В моменти на гняв много мъже прибягват до насилие спрямо свои близки – членове на семейството или интимни партньори. Насилието може да е физическо или вербално, да се проявява системно или по-рядко. Някои от  тези мъже ;може би искат  да променят поведението си, но не знаят как, и страдат мълчаливо, докато неволно рушат своите най-важни връзки с най-близките им хора.

В опит насилието да бъде предотвратено, в някои страни по света има горещи телефонни линии, уебчат и други форми на комуникация за мъже-насилници. Те могат да се обърнат за помощ при гарантирана дискретност, да споделят проблема си и да получат съвети от професионалисти как да разпознават и управляват гнева си, и как да изразяват негативните си чувства без насилие, по начин, който укрепва, вместо да влошава отношенията им с най-близките.

В България подобна услуга липсва. Ние искаме да променим това.     

Настоящата кампания има за цел да създаде първата в България гореща телефонна линия за подкрепа на мъже, упражняващи домашно насилие, за промяна на поведението им.

Линията ще бъде обслужвана от психолози, които няма да съдят и обвиняват, а ще разбират и предлагат помощ. Няма готови универсални решения, всеки случай е различен. Консултантите ще помагат за осъзнаване на насилственото поведение и, заедно с мъжа на телефона ще търсят работеща стратегия. Има начини да се излезе от омагьосания кръг на насилието, ако човек получи нужната строго индивидуализирана подкрепа, при гарантирана конфиденциалност.

Психологическата помощ за упражняващия насилие е доказана стратегия за предотвратяване и намаляване на домашното насилие.

Помогнете ни да дадем възможност поне на някои мъже-насилници да направят своя избор.

Подкрепете ни, като дарите в Platformata.BG https://platformata.bg/bg/kauzi/863:linia-nasilie-muje-bhk/details/campaign.html